invoitix ag нуди услуги за фактурирање на логистички компании кои се активни во прекугранични испораки низ цела Европа. Ние купуваме фактури и управуваме со побарувањата од сметки, обезбедувајќи брза логистика (48 часа) на логистичките компании. Намалување на времето и ресурсите потребни за контактирање на клиенти во странски земји за да добијат исплата на отворени побарувања.

Панел 1 Место за чување на места
Панел 2

Услуги

Нашето портфолио на производи вклучува финансиски услуги за логистички компании кои работат во континентална Европа, вклучително и земји од ЕУ и надвор од ЕУ. Ние ги нудиме нашите услуги за фактурирање до која било големина на логистичка компанија, почнувајќи од големи меѓународни транспортни корпорации до средни фирми во сопственост на флота, па сè до стартувања со еден спринтер. Тимот на invoitix зборува на сите главни европски јазици и им помага на компаниите за логистика да се концентрираат на тоа што го прават најдобро; доставете на вистинската локација на време. Поголемиот дел од нашиот бизнис се заснова на набавка на фактура. Направете испорака и доставете ги податоците преку нашата апликација преку Интернет и исплатуваме во рок од 48 часа минус нашите ниски хонорари. Помал, но растечки дел од нашиот бизнис се концентрира на едноставно сервисирање на фактури, што значи, вие ни доставувате податоци за испорака и ние ја обезбедуваме исплатата од вашиот краен клиент брзо и ефикасно. Подолу, се нашите тековни понуди:

  • Набавка на фактура (плаќање во рок од 48 часа)
  • Сервисирање на фактура (исплата кога должникот плаќа фактура)
  • Собирање фактури (плаќање кога должникот плаќа фактура - такси што се наплатуваат само доколку се успешни)

Панел 3

Дигитализација

Клиенти на фактурикс можат да пристапат до нашите апликации каде и да имаат пристап до Интернет. Бидејќи е нов старт на фини-технолошки старт во Европа, invoitix немаше наследен ИТ систем изграден на внатрешна мрежа на скапи сервери. Веднаш започнавме со апликација заснована на облак достапна до нашата база на клиенти, каде било на Интернет. Нашата апликација за прегледување статуси на фактури и извештаи за дневни плаќања беше развиена за да му овозможи на клиентот да ја гледа апликацијата од кој било уред што ќе го изберат. Било да е тоа, работна површина, таблет или мобилен уред, нашите клиенти можат да најдат пристап до информациите што им се потребни на дофат на раката. И ние продолжуваме со развојот. Ја автоматизираме обработката на фактурата; засновајќи го тоа на искуството на нашиот тим преточено во алгоритми, зголемување на ефикасноста на нашите работни текови и намалување на целокупното управување со ризикот својствено за управување со побарувања на сметки.

Панел 4

на меѓународно ниво

На дневна основа, логистичките фирми превезуваат стока низ цела Европа користејќи широки системи на патишта и автопати. На дневна основа, invoitix контактира со повеќе од 4 различни европски компании, потврдувајќи дека плаќањата ќе бидат извршени на време. Invoitix има тим од претставници на сметки кои се во можност јасно и лесно да разговараат за фактурирање и контролирање на прашања на јазикот на вашиот должник. Ние сме исклучително горди на квалитетот на поддршката што ја дава нашиот тим и сме убедени дека и вие ќе бидете!

Ana Plaza
Kristian Gadzhev
Francisco Martinez
Nina Stojkovic